درآمد دیتاساینتیست چقدر است؟ محقق داده یا دیتاساینتیست (Data Scientist) امروزه یکی از پرطرفدارترین عناوین شغلی در حوزه‌ی دیتاساینس (Data Science)‌ و هوش تجاری است. این عنوان شغلی «جذاب‌ترین شغل قرن ۲۱» لقب گرفته است. یک دیتاینتیست متخصصی حرفه‌ای است که وظیفه‌ی جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و تفسیر حجم بسیار زیادی از داده را بر عهده دارد. وظیفه یک دیتاساینتیست یا محقق داده ترکیبی از چندین حوزه‌ی فنی، از جمله ریاضی‌دان، دانشمند، متخصص آمار و متخصص کامپیوتر، است.

مقدمه

با توجه به اینکه جهان امروزی به‌شکل فزاینده‌ای مبتنی بر داده است، داده‌ها لحظه‌به‌لحظه ارزشمندتر می‌شوند؛ اینجاست که نیاز به محقق داده یا دیتاساینتیست مطرح می‌شود. یک دیتاساینتیست اطلاعات موردنیاز را از داده‌های خام استخراج می‌کند. می‌توان از آن اطلاعات برای اتخاذ تصمیم‌های مهم، از توسعه‌ی محصول جدید گرفته تا کمپین‌های بازاریابی تا طراحی زنجیره‌ی تأمین، استفاده کرد؛ هم‌چنین سازمان‌ها برای بهبود امنیت سایبری، حفظ کارکنان، استخدام و بهره‌وری، خدمات و تعامل با مشتریان و موارد دیگر به این اطلاعات و بینش‌هایی که از داده‌ها استخراج می‌شوند متکی هستند.

تمامی مراحل این کار‌ به پشتکار، دانش ریاضیات و مهارت‌های مهندسی نیاز دارد. محققان داده نقش مهمی را در تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر داده‌ی سازمان‌ها و شرکت‌ها دارند؛ بنابراین امروزه سازمان‌ها مایل به استخدام دیتاساینتیست‌های حرفه‌ای برای کار خود هستند و این تقاضا، بسته به مهارت‌های فردی، با حقوق بیشتر پیشنهادی همراه خواهد بود.

احتمالاً می‌خواهید بدانید که یک دیتاساینتیست چقدر درآمد دارد؛ در ادامه این مطلب قصد داریم اطلاعاتی را در این باره در اختیارتان قرار دهیم.

درآمد دیتاساینتیست

رشد دیتاساینس در آینده

طی چند سال گذشته تمرکز جهان بیش‌ازپیش به‌سمت داده‌ها متمرکز شده است و حوزه‌های فناوری عصر جدید مانند هوش مصنوعی (Artificial Intelligence)، یادگیری ماشین (Machine Learning) و دیتاساینس (Data Science) رشد چشمگیری کرده است؛ به‌همین دلیل، تقاضا و حقوق محققان داده به‌طرز چشمگیری در حال افزایش است.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد مشاغل دانشمندان علوم رایانه و اطلاعات و محققان داده تا سال ۲۰۲۸ رشد ۱۴ درصدی را تجربه خواهد کرد، اما در حال حاضر درآمد یک دیتاساینتیست چقدر است؟ برای پاسخ به این سؤال باید اول برخی از عوامل تأثیرگذار روی مقدار حقوق یک دیتاساینتیست را بررسی کنیم.

برای آشنایی بیشتر با هوش مصنوعی مطالعه‌ی این مطلب را پیشنهاد می‌کنیم:‌

هوش مصنوعی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

دیتاساینس و هوش مصنوعی

چه عواملی بر درآمد دیتاساینتیست تأثیرگذار است؟

درآمد دیتاساینتیست به عوامل مختلفی بستگی دارد. با تغییر هر یک از آن‌ها ممکن است بازه‌ی حقوقی مختلفی را شاهد باشیم. این عوامل عبارت‌اند از:

  1. تجربه
  2. موقعیت مکانی
  3. مهارت
  4. شرکت یا سازمان مدنظر

هر یک از این موارد می‌توانند تعیین‌کننده‌ی حقوق دیتاساینتیست باشند. دو عامل تجربه و موقعیت مکانی اهمیت خیلی بیشتری دارد. در ادامه به‌صورت جزئی‌تر این دو مورد را شرح خواهیم داد.

دستمزد دیتاساینتیست براساس تجربه

تجربه تقریباً در هر حرفه‌ای یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق محسوب می‌شود؛ شغل محقق داده یا دیتاساینتیست هم از این موضوع مستثنا نیست. حال باید ببینیم دستمزد یک شخص مبتدی در حوزه‌ی دیتاساینس با یک شخص حرفه‌ای که تجربه‌ی کار قبلی در این حوزه را دارد چقدر متفاوت است.

دستمزد یک دیتاساینتیست تازه‌کار

در اغلب موارد یک محقق داده تازه‌کار کسی است که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است یا فردی ارشد است که اخیراً حوزه‌ی کاری خود را تغییر داده است و در این زمینه تجربه‌ی قبلی ندارد. معمولاً تمرکز این دسته از افراد بر یادگیری و تمرین مهارت‌های موردنیاز است.

سازمان‌هایی که مبتدیان این حوزه را استخدام می‌کنند در حین کار آموزش‌های لازم را جهت آماده‌سازی برای این کار به آنان ارائه می‌کنند.

طبق گزارش ZipRecruiter، دستمزد سالانه‌ی دیتاساینتیست مبتدی ۶۹هزار دلار تخمین زده می‌شود. میانگین حقوق برای یک دانشمند سطح متوسط ۸۹هزار دلار است.

دستمزد دیتاساینتیست ارشد

محققان ارشد داده متخصصان داده‌ای هستند که زندگی خود را برای حرفه‌ی علم داده وقف کرده‌اند و یکی از حیاتی‌ترین عضو تیم و سازمان محسوب می‌شوند. طبق گزارش ZipRecruiter، میانگین حقوق یک محقق داده باتجربه ۱۶۸هزار دلار است، درحالی‌که میانگین دستمزد برای یک دیتاساینتیست باتجربه در سطح مدیریت به‌طور قابل توجهی بالاتر و برابر با ۱۸۴هزار دلار است.

درآمد دیتاساینتیست براساس موقعیت مکانی

دستمزد دیتاساینتیست براساس موقعیت مکانی

همان‌طور که می‌دانیم، حقوق مشاغل مختلف در کشورهای مختلف و حتی شهرهای متفاوت یکسان نیست. در این بخش ما به حقوق دیتاساینتیست در چند کشور دنیا اشاره خواهیم کرد.

دستمزد دیتاساینتیست در امریکا

در طول یک دهه‌ی گذشته در امریکا حدود ۵,۴۰۰ شغل جدید در حوزه‌ی دیتاساینس ایجاد شده است. براساس اطلاعات موجود در LinkedIn، امروزه بیش از ۲۰هزار فرصت شغلی در حوزه‌ی دیتاساینس در ایالات‌متحده وجود دارد. طبق گزارش PayScale، میانگین حقوق یک محقق داده در ایالات‌متحده برابر با ۹۶,۱۰۶ دلار است.

حال بیایید به دستمزد محققان داده در دیگر کشورهای جهان نگاهی می‌اندازیم:

براساس گزارش Naukri، یکی از برترین سایت‌های جویای کار هند، بیش از ۵۰هزار شغل محقق داده در هند موجود است که به متخصصان این حوزه یا علاقه‌مندان به این حوزه که می‌خواهند این شغل را آغاز کنند فرصت می‌دهد تا در حرفه خود پیشرفت کنند. طبق گزارش PayScale، متوسط حقوق دیتاساینتیست در هند ۷۰۸۰۱۲ روپیه است.

طبق اطلاعاتی که از وب‌سایت‌هایی مانند Glassdoor، Indeed و LinkedIn به دست آورده‌ایم، متوسط دستمزد دیتاساینتیست در کشورهای مختلف به‌این شرح است:

  • استرالیا: ۱۱۶,۰۰۰ دلار استرالیا در سال
  • کانادا: ۸۰,۳۹۴ دلار کانادا در سال
  • سنگاپور: ۹۳,۰۰۰ دلار سنگاپور (SGD) در سال
  • انگلیس: سالانه ۵۰,۵۸۵ پوند
  • مکزیک: ۳۹,۶۰۰ دلار مکزیک در سال
  • آفریقای جنوبی: ۱۷۹,۶۱۱ رَند در سال
  • اسپانیا: ۳۴,۰۰۰ یورو در سال

جمع‌بندی مطالب درباره‌ی درآمد محقق داده

داده‌ها اکنون بر زندگی ما حاکم هستند و در آینده نیز خواهند بود؛ به‌همین دلیل، مشاغل حوزه‌ی دیتاساینس بیش‌ازپیش در حال رشد هستند. از صنعت مالی گرفته تا بخش پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی و بخش آموزشی تا بانک‌داری، صنایع مختلف درهای خود را روی متخصصان علم داده باز می‌کنند که می‌توانند بینش‌های چشمگیری را از چنین حجم وسیعی از داده‌ها به دست آورند. فرصت‌های شغلی موجود در این حوزه بی‌حدوحصر است که نوید امکانات و دستمزدهای بالا را می‌دهند؛ بنابراین اگر به این حوزه علاقه‌مندید، همین حالا شروع به یادگیری کنید و منتظر فرصت‌های شغلی با درآمد عالی باشید.